|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 1:55 | 04.19.2024

Породисті цуценята й тюльпани оптом

Шахраї в інтернеті ошукують довірливих покупців на тисячі і десятки тисяч гривень.

190423Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах. Не перераховувати кошти у якості передоплати за товар, у наявності якого не пересвідчилися на власні очі. Найбезпечніше - сплачувати за товар в інтернеті тільки після його отримання. Інакше є високий ризик бути ошуканими та втратити власні чималі кошти. Особливу недовіру має викликати надміру привабливий зміст оголошень.
Днями до поліції звернулась 34-річна мешканка Чернігова, яка повідомила, що постраждала від шахрайських дій невідомої особи. В соцмережі жінка знайшла оголошення на новоствореній сторінці, де пропонували продаж тюльпанів оптом за ціною, що значно нижча за ринкову. «Продавець» попросив якнайшвидше перерахувати на банківський рахунок передоплату за товар. Потерпіла погодилась і відправила незнайомцю понад 22 тисячі гривень. Після цього невідомий надав адресу в Київській області, де жінка нібито може забрати свій товар. Однак, приїхавши туди, потерпіла виявила, що за адресою відсутній вказаний склад квітів. «Продавці» ж перестали виходити на зв'язок. Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулась по допомогу до поліції.
Того ж дня до поліції звернулася мешканка Прилук, яка на сайті безкоштовних оголошень знайшла повідомлення про продаж цуценят породи «Йоркширський тер’єр». «Продавець» запевнив жінку, що може передати цуценя з іншої області рейсовим автобусом, якщо вона заздалегідь надішле передоплату. Потерпіла погодилась та відправила на банківські картки невідомих осіб кошти у сумі майже 7000 гривень. Після чого зв'язок з «продавцем» обірвався, замовленого цуценяти жінці не доставили.
За обома фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

shaxrai listovka new

Схожі матеріали (за тегом)