|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:07 | 03.19.2024

Непоправне горе для рідних Непоправне горе для рідних

Душі їхні летять у вічність, переповнену слізьми батьків

Минулої суботи на центральній площі Бобровиці з найвищими воєнними й християнськими почестями, з гіркою скорботою проводжали в останню дорогу загиблих героїв, хоробрих воїнів Галушко Владислава Олександровича та Рожика Ігоря Івановича.

1apoxo1

Владислав Галушко залишив матір, сестру і вагітну молоду дружину

Похоронна процесія розпочалася на центральній площі міста, де бобровичани зустріли убієнних Героїв-земляків доземною вдячністю за їхній подвиг заради захисту Вітчизни й українського суспільства від проклятих людством і Небом окупантів.

 

DSC06826

Зустріч убієнних Героїв доземною вдячністю за їхні подвиги

DSC06835 2

Ведуча траурного мітингу «Вічна пам'ять Героям» коротко розповіла про хоробрих бійців.

DSC06881

Непоправне горе для рідних Ігоря Рожика

 

Галушко Владислав проживав у Бобровицькій громаді, навчався в Бобровицькому закладі загальної середньої освіти I-III ст. № 1, після закінчення якого вступив до Вищого професійного училища залізничного транспорту. Працював у приватному підприємстві охоронцем третього розряду і займався волонтерством. З перших днів війни вступив до лав ЗСУ, воював у Луганській області оператором протитанкового відділення взводу вогневої підтримки. Загинув смертю хоробрих. На цьому світі залишилися без його опіки матір, сестра і вагітна дружина.

1agalusko 1arogik

Загиблий Рожик Ігор Іванович – родом з Тернопільської області, в Бобровиці зустрів свою кохану дружину й назавжди тут оселився. Майстровитий чоловік спорудив власний дім, але не судилося довго в ньому жити. Мобілізований на військову службу воював у взводі другої мінометної батареї в Куп’янському районі Харківської області. До останнього подиху мужньо виконував свій священний обов’язок.

Відкрили траурний мітинг Гімном України.

DSC06888

Вшанувати пам'ять загиблих воїнів, провести їх в останню дорогу, підтримати їхніх рідних приїхав у Бобровицю голова Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун.

Від імені Збройних Сил України подякував батькам за те, що народили й виростили таких мужніх захисників України, розділив з ними гірку скорботу за загиблими синами-Героями начальник першого відділу Ніжинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій В’ялий.

Від імені Бобровицької громади звернувся до учасників траурного мітингу виконувач обов’язки міського голови Геннадій Іванюк.

DSC06891

Відспівування Ігоря Рожика на площі

 

Передусім звернувся до батьків Владислава та Ігоря: «Ми всі у вічному боргу перед вами, доземно вдячні вам за те, що виростили мужніх і сміливих патріотів, які ціною власного життя захистили усіх нас. Ваша втрата – страшна і нестерпна, адже поряд з вами вже не буде прекрасних, найрідніших чоловіків, вони залишаться лише у добрих ваших спогадах і всіх нас, вдячних земляків. Вічна пам'ять полеглим воїнам».

 

DSC06893

Відспівування Владислава Галушка у храмі

 

Учасники траурного мітингу вшанували пам'ять загиблих воїнів на цій війні хвилиною мовчання. Потім відбулося покладання квітів до ніг і грудей убієнних воїнів.

Закінчилася похоронна церемонія на площі відспівуванням загиблого Ігоря Рожика, що провів благочинний Бобровицького округу, настоятель Свято-Успенського храму протоієрей Тарас Явдощак Православної Церкви України.

Відспівування воїна Галушко Владислава проводилося в Свято-Михайлівському храмі.

 

Григорій ОСОВСЬКИЙ

Схожі матеріали (за тегом)