|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 0:03 | 03.29.2024

Браконьєр нарибалив на 132 тисячі збитків

12 березня 2023 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході рибоохоронного рейду на водоймах Ніжинського району викрито грубе порушення Правил рибальства.


На р. Сейм, поблизу с. Кербутівка Височанської громади житель м. Бахмач ловив рибу за допомогою 5 од. заборонених знарядь лову: 3 од. сіток зяберних (одностінних) та 2 од. сіток поріжних. В протизаконний спосіб порушник добув 8 кг риби: окунь - 24 екз., плітка - 24 екз., щука -  5 екз. та плоскирка - 1 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 132 328 грн.
На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань. На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Ніжинського міськрайонного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

kerbut
Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).
Довідкова інформація:
З 1 листопада 2022 року на території Чернігівської області встановлено заборону на вилов риби у зимувальних ямах. З більш детальною інформацією можна ознайомилися за посиланням. З 1 грудня 2022 року на території області розпочалась заборона на лов раків, подробиці за посиланням. З 15 лютого 2023 року почала діяти заборона на вилов щуки, подробиці за посиланням.

Схожі матеріали (за тегом)