|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:49 | 03.29.2024

Дешеве пальне - пастка шахраїв

Днями до поліції звернувся 53-річний чернігівець, який розповів, що йому зателефонував незнайомець та запропонував придбати дизельне пальне з великою знижкою.

palneЧоловік погодився та того ж дня перерахував на невідомі мобільні номери, які вказав незнайомець, нібито «оплату за паливо» на загальну суму 84 000 гривень. Після цього зв'язок із «продавцем» обірвався. Нині поліцейські розшукують причетного до шахрайських дій у рамках кримінального провадження.
Поліцейські застерігають мешканців Чернігівщини від шахраїв, які пропонують купити пальне значно дешевше від ринкових цін та вимагають одразу перерахувати всю суму за неіснуючий товар. Поліція закликає громадян не робити передоплату за товар чи послугу наперед, якщо плануєте придбати товар у неперевіреного продавця. В протилежному випадку, після отримання грошей, шахрай перестане виходити на зв’язок із вами. Щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте і особисто оглянете його. Особливу недовіру мають викликати надміру привабливі пропозиції від незнайомців.

Схожі матеріали (за тегом)