|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:37 | 04.19.2024

Вихідна допомога привела до суду

Колишнього голову Чернігівської РДА Віктора Коржа засуджено за заволодіння бюджетними коштами

sud23За публічного обвинувачення Чернігівської окружної прокуратури Деснянський районний суд м. Чернігова визнав винним колишнього голову однієї з районних державних адміністрацій Чернігівської області у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).
За даними слідства, наприкінці грудня 2019 року посадовець, з метою особистого збагачення, самостійно підготував, підписав та видав Розпорядження про припинення своїх повноважень та виплату вихідної допомоги при звільненні у розмірі шестимісячного середнього заробітку. Відповідно до законодавства на цю вихідну допомогу чиновник права не мав. Таким чином на підставі незаконного розпорядження обвинувачений заволодів бюджетними коштами у розмірі понад 235 тис. грн.
За результатами розгляду, вироком суду від 03.02.2023 колишньому посадовцю призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави, строком на 1 рік. Також стягнуто на користь держави суму незаконно отриманих грошових коштів. Вирок суду не набрав законної сили.
У вересні 2021 року Віктор Корж казав Суспільному, що він діяв законним шляхом. За його словами, 15 колишніх голів РДА, отримали вихідну допомогу цим самим шляхом. Що обвинувачення висунули саме йому, пов’язує з тим, що він першим звільнився і виписав собі допомогу.

Схожі матеріали (за тегом)