|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:33 | 03.28.2024

Псевдокоп вимагав хабар від депутата

ДБР повідомило про підозру киянину, який видавав себе за правоохоронця й вимагав 5 тисяч доларів у депутата з Чернігівщини.

vymagacДБР повідомило про підозру киянину, який вимагав п'ять тисяч доларів у депутата Менської міської ради, видаючи себе за правоохоронця. За це обіцяв депутатові "не притягувати" його до кримінальної відповідальності. Про це повідомляє Теруправління ДБР у Києві на своїй офіційній Фейсбук-сторінці. Як Суспільному стало відомо з власних джерел, депутат є членом фракції Олега Ляшка, звати його Роман Бутенко. Коментувати справу відмовився, посилаючись на те, що слідство ще триває.
Згідно з повідомленням ДБР, підозрюваний зателефонував депутату й представився слідчим Головного слідчого управління Національної поліції України. Чоловік розповів, що начебто щодо депутата відкрито кримінальне провадження за незаконне зберігання та поводження зі зброєю. Та запропонував закрити це провадження за п'ять тисяч доларів.
Видавав себе за правоохоронця й вимагав 5 тисяч доларів у депутата з Чернігівщини: ДБР повідомило про підозру киянину
Телефони, що вилучили у підозрюваного. ФОТО: Теруправління ДБР у Києві
Депутат міської ради звернувся до ДБР, і невдовзі підозрюваного затримали при передачі коштів посереднику. Фігурант підозрюється у шахрайстві (ч. 2 ст. 190 КК України) та самовільному присвоєнні владних повноважень, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно-небезпечних діянь (ч. 1 ст. 353 КК України). Санкція статей передбачає позбавлення волі строком до трьох років. Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура.

Схожі матеріали (за тегом)