|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:18 | 03.28.2024

Обладнання та медвироби обласній лікарні

Днями Чернігівська обласна лікарня отримала допомогу від Благодійної організації «Благодійний фонд «Національна агенція гуманітарної допомоги «ЗДОРОВІ».

2022 12 26 likarnia 1Йдеться про чотири автоматичних дефібрилятори HeartStart фірми Philips, електрокоагулятор та електроди до нього, лоток для догляду за трахеостомою та лоток бобовидний, манжету для вимірювання тиску, шприци, рукавиці стерильні, подовжувачі IV та назофаренгіальний повітропровід.
Завдяки спеціальному обладнанню від Philips медичні працівники зможуть виконувати реанімаційні заходи, неінвазивну кардіостимуляцію і кардіоверсію, вимірювання температури та артеріального тиску (опції), визначення аритмії, моніторинг електрокардіограми, вимірювання ступеня сатурації легенів (опція).
«Сучасне проведення серцево-легеневої реанімації з використанням дефібрилятора може врятувати життя пацієнта. Кожна хвилина затримки з дефібриляцією зменшує можливість вижити на 10-15 відсотків, — коментує генеральний директор обласної лікарні Андрій Жиденко. — Отримані дефібрилятори будуть розміщені у відокремлених структурних підрозділах та операційних нашої лікарні і допоможуть нашим лікарям правильно та якісно проводити реанімаційні заходи».

Схожі матеріали (за тегом)