|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:42 | 04.18.2024

Що турбуює ветеранську спільноту

Днями в Чернігові представники Міністерства у справах ветеранів України зустрілися з членами громадських організацій учасників АТО/ООС, сімей загиблих воїнів та ветеранських організацій і обговорили проблемні питання ветеранської спільноти.

minveteran 8Як зазначила Ганна Демиденко, керівник Експертної групи взаємодії з громадськими об'єднаннями та розвитку ветеранського руху Міністерства, є прагнення налагодити дієву комунікацію з громадськими об’єднаннями, інформувати їх про нові можливості та отримувати зворотній зв'язок. Нині працюють над створенням онлайн-платформи «Мапа громадських об’єднань», які безпосередньо працюють з ветеранами та з їх родинами. Пропонують всім активним організаціям долучатись до цього проєкту.
Представники громадськості поділилися проблемними питаннями, що турбують ветеранську спільноту. Це питання медичного забезпечення, пільг на проїзд, єдиного підходу щодо фінансування громадських організацій та уніфікації пільг для учасників війни та членів їх родин. Також відбулась робоча зустріч представників Мінветеранів та структурних підрозділів ОВА, відповідальних за здійснення заходів з соціальної та професійної адаптації ветеранів.
Як зауважила директорка Департаменту соціального захисту ОВА Валентина Лугова, сьогодні в області укладено 34 тристоронні договори із суб’єктами освітньої діяльності на здійснення заходів із професійної адаптації на загальну суму 424,4 тисяч гривень. Загалом для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації за державною програмою Чернігівській області цього року виділено 879,7 тисяч гривень. Експерти Міністерства запропонували до кінця року організувати в області курси підвищення кваліфікації для членів сімей учасників війни та членів сімей загиблих. Також обговорювалось питання створення Центрів ветеранського розвитку, які б займалися інформативно-консультативною та профорієнтаційною роботою з ветеранами.

Схожі матеріали (за тегом)