|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:15 | 04.16.2024

Грабіжника й крадія швидко затримали

Ніжинські поліцейські затримали підозрюваного у пограбуванні магазину, а прилуцькі копи оперативно розкрили крадіжку генератора з аптеки

1aptekaСпівробітники Ніжинського районного відділу поліції викрили зловмисника, який увечері у продовольчому магазині в Ніжині напав на 63-річну продавчиню і заволодів частиною денної виручки. До Ніжинського районного відділу поліції звернулась продавчиня одного з місцевих магазинів із повідомленням про пограбування. Потерпіла розповіла поліцейським про інцидент, який стався у вечірній час. У магазині раптово зникло електроживлення. Жінка вже збиралася зачинити заклад, аж тут до крамниці зайшов невідомий чоловік. Він напав на продавчиню та забрав частину денної виручки. В ході оперативно-розшукових заходів співробітники кримінальної поліції Ніжина встановили, що до злочину причетний 53-річний місцевий мешканець. Поліцейські з’ясували, що зловмисник заздалегідь підготувався до злочину: пошкодив електропроводку біля магазину, тим самим залишивши без освітлення не лише крамницю, а й сусідні будівлі. Після чого зайшов до магазину і напав на продавчиню. Грабіжнику вдалося заволодіти коштами з каси і втекти.
Ніжинські поліцейські розшукали причетного до пограбування. Чоловік нещодавно переїхав до Ніжина з Київщині, раніше був судимий за скоєння тяжких злочинів. Підозрюваний у скоєному зізнався. Поліція затримала його в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За фактом злочину слідчий відкрив кримінальне провадження за частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, вчинений в умовах воєнного або надзвичайного стану). За таке діяння закон передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.
А от співробітники Прилуцького районного відділу поліції розшукали зловмисника, який викрав генератор біля однієї з аптек в центрі міста. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі. Днями до поліції звернулася працівниця аптеки із повідомленням, що біля їхньої установи викрали генератор. За викликом виїхали слідчо-оперативна група Прилуцького районного відділу поліції та оперативники карного розшуку. У результаті огляду місця події поліцейські встановили, що ввечері, коли було вимкнене електропостачання, живлення аптеки забезпечував генератор. Прилад був встановлений поруч із закладом. В цей час невідома особа його викрала. Поліцейські зібрали речові докази скоєння злочину, провели поквартирний обхід, опитали ймовірних свідків події та фармацевтів, а також переглянули записи камер відеоспостереження. В ході комплексу оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до злочину причетний 45-річний місцевий мешканець. Викрадене майно у чоловіка вилучили. Генератор буде повернуто адміністрації аптеки. Слідчий під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розпочав кримінальне провадження за частиною 4 статі 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). Покарання згідно з нею - від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Схожі матеріали (за тегом)