|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:18 | 03.29.2024

З прикордоння радять переїхати

Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус закликав мешканців північних громад області, які регулярно обстрілюють росіяни, покинути небезпечні території.

1akorivnykЯк він мотивував на своїй Фейсбук-сторінці, за минулий тиждень на території області зафіксовано 234 ворожих "прильоти", а тижнем раніше було 87. Він дав завдання начальникам РВА активізувати роботу з місцевим самоврядуванням та населенням прикордонних сіл і міст щодо можливих варіантів переїзду з потенційно небезпечної для життя території. Практику такого переселення вже застосували в Новгород-Сіверському районі. Людям, які хочуть переїхати в межах району, варто звернутися до РВА. Там допоможуть і з пошуком тимчасового житла, і з переїздом.
Передовсім, йдеться про прикордонні села Новгород-Сіверської, Семенівської та Городнянської громади, які регулярно обстрілюють з території РФ. За його словами, окрім того, що збільшилась кількість обстрілів, снаряди стали частіше потрапляти на територію населених пунктів та завдавати значних збитків. Так, 30 жовтня кілька російських снарядів влучили в будівлю із коровами, що в прикордонному селі Галаганівка: 45 вбило одразу, а ще два десятки тварин були поранені.

Схожі матеріали (за тегом)