|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:16 | 04.19.2024

Каштани здають, а гроші віддають на ЗСУ

У Коропі люди збирають каштани на продаж, а всі вилучені від цього кошти, громада спрямовує на допомогу військовим-землякам. Так за два тижні всі гуртом назбирали каштанів майже на 8 тисяч гривень для військових.

«Минулого тижня в селищній раді продали каштанів на суму 2787 гривень. Сьогодні навантажили ще тонну дарів осінніх парків, та отримали за них 5 тисяч гривень. Кошти перерахували у місцевий фонд підтримки земляків-військових. Ось так, начебто незначними кроками маємо результат – 7787 гривень у скарбничку, присвячену майбутній Перемозі. Приємно, що до доброї справи долучаються жителі громади. От і сьогодні родина Овдієнко з Риботина привезла добрий клунок каштанів», – йдеться у повідомленні на сайті Коропської територіальної громади.

1akastany

Продаж каштанів для Чернігівщини, а особливо для Коропщини не є чимось новим. Адже вже протягом декількох років фірма з міста Кролевець Сумської області закуповує звичайні кінські каштани в деяких північних райцентрах Чернігівщини. Потім їх підсушує та здає на переробку до Житомира на підприємство «Ліктрави». На основі каштанів там виготовляють мазь від варикозного розширення вен.

1akastany2

В Коропській громаді досить багато росте каштанових дерев. Тому тут вирішили, що збиратимуть каштани на продаж, а на виручені кошти закуплять щось необхідне для військових. До того ж пожертвувати гроші до фонду не в кожного є змога, а от прийти і зібрати каштани – то це зможуть, навіть, діти. Чимало жителів громади долучилися до такої акції. І нехай великих грошей на каштанах не заробиш, проте кожен може зробити невеликий внесок у велику справу.

«У нас в громаді вже давно створений фонд підтримки військових-земляків, яким опікується наша працівниця, яка, на жаль, втратила чоловіка на війні, – говорить голова Коропської ТГ Володимир Куніцин. – То до цього фонду ми намагаємося залучати різні надходження. До прикладу, наш духовий оркестр заробив своїми виступами більше ніж 100 тисяч гривень і передав ці гроші до фонду. А вже потім узгоджуємо, і жінка, яка опікується фондом, робить потрібні для наших бійців замовлення. Закуповуємо термобілизну, балаклави, інший потрібний одяг для захисників від нашої громади».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото з сайту громади

Схожі матеріали (за тегом)