|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:54 | 04.18.2024

Через терор - до економії електрики

Після завдання 10 жовтня терористичною росією підлих ударів по енергетичних об’єктах на всій території України, в області почалися відключення електроенергії. Всіх жителів закликають економити електроенергію — особливо у вечірній час.

101022Для найшвидшого відновлення енергосистеми усім варто тимчасово обмежити використання електрики у пікові години - максимально зменшити споживання електроенергії з 17:00 до 22:00 години вечора, щоби впоратися з наслідками атак. Комунальники, енергетики, рятувальники працюють по всій країні та ліквідовують наслідки ракетних ударів.
Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус звернувся до представників органів місцевого самоврядування області, щоби обмежити у вечірній час вуличне освітлення, підсвітку будівель та рекламних конструкцій в громадах. Жителів області просять із розумінням поставитися до можливих тимчасових перебоїв з електропостачанням. Певний період часу будуть відбуватися часткові відключення споживачів, як бізнесу, так і населення, для стабілізації ситуації з енергомережею. Ці відключення на Чернігівщині мають вимушений характер, адже треба зробити все, аби система в цілому по Україні запрацювала.
Саме період з 17:00 до 22:00 годин — час пікових навантажень на енергосистему, під час якого споживання електричної енергії найвище за добу. Щоби стабілізувати ці навантаження, варто споживати електрику усвідомлено та вмикати лише ті прилади, що вкрай необхідні саме в цей час. Пральні машини, праски, пилососи, електрообігрівачі, посудомийні машини та інші прилади, які споживають багато енергії, краще використовувати в інший час доби. Ощадливе використання електрики у пікові години полегшить навантаження на енергосистему України та зробить її стійкішою. А це у свою чергу — значно ускладнить намагання росії її зламати.
Ворог прагне поширювати паніку через інформаційні вкиди щодо наступу з боку Сеньківки, Яриловичів, Добрянки. На АЗС знову вишикувалися черги, аби заповнити баки пальним, з полиць магазинів порозбирали хліб. Паніка грає на руку агресору. Начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус закликає жителів громад області не вірити чуткам, а користуватися інформацією з офіційних джерел. Якщо ворог прийде на нашу землю, а таке може трапитися, то точно отримає гідну відсіч, запевняє він.
У зв'язку з посиленням терористичних атак російської федерації на населені пункти України, відділам освіти громад Чернігівської області рекомендовано від 10 жовтня, перевести заклади освіти у дистанційний режим роботи.

Схожі матеріали (за тегом)