|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:56 | 03.29.2024

Окупанта судитимуть на Чернігівщині

Ніжинською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця 21-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади сухопутних військ Російської Федерації за порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

fileЗа даними слідства, 28 березня під час окупації армією РФ села Старий Биків Ніжинського району обвинувачений жорстоко поводився із місцевими мешканцями. Він відбирав у них мобільні телефони та заощадження. Також, погрожуючи розстрілом, він вимагав дані про розташування військовослужбовців Збройних Сил України.
Не отримавши необхідних відомостей, російський військовий утримував одну з місцевих жінок із зв’язаними за спиною руками та заклеєними скотчем очима упродовж 2 днів у погребі без води та їжі. При цьому постійно погрожував жінці фізичним та сексуальним насильством. Наразі обвинуваченого оголошено в розшук. Дані щодо інших військових ЗС РФ, причетних до вчинення злочинів проти мирного населення, встановлюються. Досудове розслідування за вказаним фактом здійснювалося слідчими слідчого відділу Ніжинського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

Схожі матеріали (за тегом)