|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:31 | 03.29.2024

Викрито торгівку гумдопомогою

Спритна місцева панянка намагалася заробити майже півмільйона гривень, спродуючи гуманітарну допомогу як свій товар.

1atorgЯк повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, жінка отримала від громадської організації гуманітарну допомогу для мешканців та тероборони Новгород-Сіверської територіальної громади – харчові продукти, засоби гігієни, одяг та військову амуніцію. Але замість того, аби доставити гуманітарний вантаж тим, хто його потребує, "бізнес-леді" продала його частину. Згодом домовилася і про продаж наступної партії на понад 460 тисяч гривень. Проте, її злочинним планам завадили оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції. Відтак, 22 серпня, поліцейські викрили зловмисницю під час спроби продати майно, отримане у якості гуманітарної допомоги.
За процесуального керівництва Новгород-Сіверської окружної прокуратури фігурантці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 15. ч. 3 ст. 201-2 (продаж товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутків) Кримінального кодексу України.
За скоєне підозрюваній може загрожувати позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Схожі матеріали (за тегом)