|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 2:28 | 03.29.2024

У жінки поцупили 700 тисяч гривень

Поліцейські закликають мешканців області не передавати незнайомцям секретні дані своїх банківських карток. Під приводом «захисту рахунків» шахраї можуть заволодіти доступом до карток і зняти всі кошти.

afera v internete22 серпня до поліції звернулася 71-річна мешканка Городні, яка повідомила, що їй зателефонував невідомий і представився співробітником банку. Незнайомець, під приводом захисту рахунку потерпілої, дізнався реквізити і секретні дані її банківських карток. Після цього він заволодів коштами у сумі понад 700 тисяч гривень. За цим фактом слідчий поліції відкрив провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).
Поліція наполегливо рекомендує: по телефону нікому не розповідайте ніяких відомостей зі своєї картки. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль з SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку. Пам’ятайте: справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай. Розкажіть про цю схему шахрайства своїм родичам і близьким, особливо людям літнього віку.

Схожі матеріали (за тегом)