|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 22:23 | 04.16.2024

Як заробити на благодійності: схема від команди нардепа Бориса Приходька

Як заробити на благодійності: схема від команди нардепа Бориса Приходька

На початку грудня 2021 року Бобровицька громада одержала «велику» благодійність від нардепа Бориса Приходька: його помічники передали в оренду «Міськдобробуту» старенького ГАЗона (1993 року випуску) з деформованою бочкою (договір оренди від 01.11.2021 р.).

Комунальники за свої 60 тисяч гривень замінили пом’яту бочку на цілу, яка була в них, встановили справне обладнання і запустили «благодійну жижевозку» в роботу. Керував комунгоспом Василь Кучерина, а генеральне доручення на автомашину було виписане його заступнику Андрію Лісовому.

 

У січні 2022 року обидва керівники написали заяви на звільнення, тоді ж і орендована спецмашина зникла з подвір’я комунгоспу. Правоохоронці знайшли її на території цеху Укртелекому, який очолює помічниця нардепа Бориса Приходька, депутат міськради від партії «Наш край» Тетяна Олешко. Допоки більше десятка працівників поліції проводили слідчі дії (з обіду до пізнього вечора), а суд приймав ухвалу про демонтаж із спецмашини комунгоспівської асенізаторної бочки, Андрій Лісовий переоформив генеральне доручення на благодійну автомашину з усім обладнанням помічниці Бориса Приходька Тетяні Олешко.

bobrobutНова «благодійниця» покликала на «війну» з комунгоспом за приходькову «благодійність» двох «крутих» адвокатів. У суді минулого понеділка вони добилися відводу судді, яка прийняла ухвалу про демонтаж бочки на користь її власника – «Міськдобробуту». Відвід підтримав і представник прокуратури, назвавши судову справу резонансною. Не вточнив тільки, що в ній резонансне: банальне повернення бочки комунгоспу чи схема заробляння на благодійності? Такої схеми, від якої «віддає» шахрайством, ще треба пошукати в корумпованій державі. Судіть самі: «благодійник» передає в оренду за символічну плату добиту спецмашину, а коли орендар вкладає в неї «кругленьку» суму, затіває судові розгляди, не погоджуючись з поверненням комунгоспу бочки. Бо у нової «благодійниці» є підстави прибрати до рук не демонтовану «жижевозку». Ті підстави забезпечили їй «вірні друзі» Василь Кучерина і Андрій Лісовий.

Спецавтомашина з викачування і вивезення рідких відходів та води з ям в місцях поривів водопроводу працювала більше двох місяців, але орендодавець Андрій Лісовий і орендар в особі директора Василя Кучерини так і не захотіли виправити дрібні неточності в оформленні оренди. Видно, на «благодійну» жижевозку в них були свої плани, не даремно ж спецмашина зникла з комунгоспу в день їхньої добровільної відставки. Але мова йде про «благодійність» від народного депутата, і не комусь особисто, а для комунальної служби, яка надає допомогу і виборцям Бориса Приходька та його помічників, що обрані депутатами від «Нашого краю».

Укомплектування «благодійного» ГАЗона справною бочкою й обладнанням для неї відбувалося в комунгоспі й руками місцевих працівників, на це витрачалися народні податкові десятки тисяч. А тепер на цьому хочуть підзаробити «благодійники» від Бориса Приходька? Очевидним є й те, що пошкоджена бочка лежить у комунгоспі, живі працівники, які її замінювали на справну, що зафіксовано в бухгалтерських документах. Скажіть, чи є якась крапля совісті в таких «благодійників», в таких народних обранців? Щоб давали, а потім через суд забирали благодійність – такого в Бобровиці ще не було. Та й по світу ще треба пошукати подібні приклади.

Великі «сівачі» народними грошима Кучерина й Лісовий залишили комунгосп із боргами, що сягають за мільйон гривень. Залишили колектив без грошей на зарплату, на надання якісних комунальних послуг, на розвиток служби. На допомогу, як завжди, прийшло товариство «Земля і воля»: надало «Міськдобробуту» 900 тисяч гривень фінансової допомоги, укомплектувало парк справною спецтехнікою, зокрема й тимчасовим великим асенізатором, продовжує надавати в оренду очисні споруди з оплатою одна гривня на місяць. Порівняйте з тим, як допомагають громаді «благодійники» від нардепа Бориса Приходька. Це адресую самому «благодійному» народному обранцю, а також лідерам його партії «Наш край». А про схему заробляння на благодійності відправлю інформацію у Верховну Раду. Може, там знайдуться «народні слуги» з крапелькою совісті, і хоча б почервоніють з «благодійної» діяльності команди колеги Бориса Приходька?

 


Григорій ВОЙТОК, журналіст, письменник


ДО ТЕМИ:
Щоб повернути «благодійності» від нардепа – влаштували ганебну «виставу»

Злочинна гра у «жмурки» з комунальною «жижовозкою»?

Схожі матеріали (за тегом)