|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:13 | 04.19.2024

Засуджено підбурювача до війни

За матеріалами Служби безпеки України Апеляційний суд Чернігівської області остаточно затвердив рішення про покарання іноземця – мешканця Чернігова за поширення публічних закликів до війни.

zasudСлідством встановлено, що громадянин однієї з пострадянських країн, який проживав в нашій державі, поширював у соціальних мережах заклики до агресивної війни та розв’язання воєнного конфлікту, а також матеріали щодо нібито домінування так званої «слов’янської держави» над іншими народами.
Чоловік належав до одного з радикальних релігійних угруповань, створених на території РФ, яке проповідує антиукраїнську ідеологію та підтримує агресивну політику країни-агресора до України.
У помешканнях зловмисника правоохоронці виявили вогнепальну зброю та вибухові речовини. Засоби ураження вилучені із незаконного обігу. Спецслужбою також зібрані вагомі докази того, що публічні висловлювання, оприлюднені фігурантом кримінального провадження у соціальних мережах, містять пряму пропаганду війни і спрямовані на розв’язання агресивної війни.
За рішенням суду зловмисника визнано винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 436 (пропаганда війни) та 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинам) Кримінального кодексу України. Вирок набув законної сили.

Схожі матеріали (за тегом)