|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:22 | 03.29.2024

Передачі наркотиків до СІЗО впали

Запропоноване обласною прокуратурою профілактичне рішення допомогло за 2021 рік удвічі зменшити кількість випадків виявлення передач із забороненими речовинами (наркотиками) для осіб, які утримуються у виправних установах області.

narkotsaПро це повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації Чернігівської обласної прокуратури Андрій Криворучко. За його словами, наприкінці 2020 року під час спільної наради із представниками пенітенціарної служби прокурори з метою попередження потрапляння наркотичних та інших заборонених речовин у місця несвободи внесли пропозицію, яка мала реальний  профілактичний вплив. Зокрема, з початку минулого року працівники виправних  закладів, окрім усного попередження осіб, що передають передачі у СІЗО,  про кримінальну відповідальність, яка настає внаслідок передачі до установи заборонених речовин, відповідно до статті 307 КК України, брали у них ще й письмову розписку про ознайомлення з наслідками порушення закону.
"Це нововведення відразу дало результат. Якщо у 2020 році ми зафіксували у Чернігівському СІЗО 20 випадків передачі наркотиків, то у 2021 році їх було вже - 9. У Новгород-Сіверському слідчому ізоляторі у 2020 році було виявлено дві подібних передачі, а у 2021 – жодної", - підкреслив Андрій Криворучко.

Схожі матеріали (за тегом)