|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:53 | 03.29.2024

Січень прийшов на Новгород-Сіверщину зі снігами й заметіллю

Проти ночі дев’ятого січня в Новгороді-Сіверському пішов невеличкий сніжок. Вдосвіта захурделило так, що комунальні служби міської ради не стали чекати закінчення негоди та взялися за прибирання снігу.

nssnig2

Вже о пів на четверту п’ятеро тракторів та спецмашина, що розсипає піщано-сольову суміш, виїхали на боротьбу зі сніговими заметами. Почали з найбільш завантажених автотрафіком вулиць, а вже згодом переїздили на невеличкі вулички. Також перевагу віддавали тим дорогам, по яких їздять пасажирські автобуси. Комунальники кажуть: «Найбільше почало сніжити десь о п’ятій ранку. До того ж, так сильно, що світу білого не видно. Стихло лише, коли розвидніло».

Люди та техніка працювали без упину весь день, намагаючись якомога швидше звільнити шляхи від снігового полону. Працівники снігоприбиральної техніки просять містян із розумінням ставитися до таких примх погоди. Новгород-Сіверський – місто з крутосхилами та вузькими провулками. Швидко впоратися з наслідками завії дорожники не в змозі. Також є чимала перепона, яка гальмує роботу – автомобілі, котрі водії паркують обабіч дороги. Тракторам доводиться об’їжджати їх, а для габаритних машин це вкрай важко.

nsnig

Що ж стосується сіл громади, то основний шлях Н-27 «Чернігів-Мена-Сосниця-Грем’яч» від заметів чистить ТОВ «Автомагістраль-Південь». Від головної траси до сіл шляхи звільняє від снігу ТОВ «Транс Лайн Груп». За розчистку вулиць у самих селах відповідають старости. Згідно з соцугодами домовляються з аграріями, що обробляють людські землі, про надання техніки, пального тощо. В роботу включаються і сільські комунальні підприємства.

Попереду два місяці зими. Під час сильних снігопадів треба діяти злагоджено та швидко, тоді буде результат. Лише так можна впоратися з норовом зими, вважає керівництво Новгород-Сіверської громади.

 

Наталія СКЛЯРЕНКО, фото автора

Схожі матеріали (за тегом)