|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:08 | 03.28.2024

Зарубав і обікрав кредиторку

Поліція Чернігівщини затримала підозрюваного у вбивстві та розбійному нападі у Лебедівці.

lebedivkaПоліцейські упродовж двох годин встановили та затримали чоловіка, який підозрюється у заподіянні смертельних тілесних ушкоджень 61-річній мешканці Лебедівки Чернігівського району в ході розбійного нападу на неї.
23 грудня о 10-й ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що у власному будинку виявили неживою мешканку села Лебедівка Гончарівської громади. На голові жінки були тілесні ушкодження, що свідчили про її насильницьку смерть. За словами родичів, з будинку зникли речі потерпілої.
На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, співробітники кримінального блоку Чернігівського районного відділу поліції та співробітники карного розшуку поліції області.
Оперативники швидко встановили причетного до скоєння злочинів – це раніше судимий за майнові злочини односелець потерпілої. 56-річний зловмисник зізнався, що брав у жінки гроші в борг, але вирішив не повертати позичене. Підозрюваний завдав їй кілька ударів сокирою по голові та забрав з оселі потерпілої мобільний телефон, планшет, відеокамеру, пауербанк.
Поліція затримала підозрюваного у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Викрадене майно та знаряддя вбивства вилучено.
Слідчий відкрив провадження: за п.6 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з корисливих мотивів), що карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна; за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), що карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.
Досудове розслідування триває.

Схожі матеріали (за тегом)