|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:34 | 03.29.2024

В області сформують бригаду тероборони

З 1 січня 2022 року у Чернігові буде сформоване Регіональне управління «Північ» Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

teroborВідповідно до Закону України "Про основи національного спротиву" з наступного року в державі будуть розгорнуті військові частини тероборони. Чотири регіональні управління, одне з яких розташовуватиметься у Чернігові, здійснюватимуть управління відповідними підрозділами тероборони.
До військово-сухопутної зони Регіонального управління «Північ» Сил тероборони увійдуть місто Київ та шість областей: Чернігівська, Сумська, Полтавська, Черкаська, Житомирська та Київська. У кожній із них буде сформована бригада тероборони, а кількість батальйонів приведуть у відповідність до кількості районів, утворених у ході адміністративної реформи (плюс батальйон в обласному центрі).
Підрозділи планується розгорнути до 15 січня 2022 року. Відтак уже зараз варто поспішити, аби обрати посаду та стати на захист свого дому та родини. Перевага такої служби в тому, що військові служитимуть за місцем проживання.
На службу в підрозділи тероборони запрошуються офіцери запасу зазначених областей та Києва, які мають досвід військової служби, а також військовозобов’язані та резервісти без досвіду військової служби, які матимуть змогу зайняти старшинські, сержантські та солдатські посади.
Для підписання контракту на проходження дійсної військової служби в підрозділі територіальної оборони треба звертатися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.

Схожі матеріали (за тегом)