|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:10 | 03.28.2024

Центр "Відродження" допоміг 45 тисячам дітей

Реабілітаційний центр надає комплексні послуги дітям з інвалідністю до 18 років, а також дітям віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності.

vidro25Тут не тільки лікують, а й дають шанс на повноцінне життя - допомагають соціально адаптуватися. Центр «Відродження» — унікальний заклад в Україні. Він відомий і закордоном: у центрі лікувалися діти з Прибалтики, Македонії, Польщі та Іспанії. В основу лікувального процесу закладена модель "Тандем", схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Цей досвід позитивно оцінили як українські фахівці, так й іноземні. Крім того, на базі центру з липня 2017 року функціонує блок паліативної допомоги.
"Відродження» працює в Чернігові з 1996 року. Розпочинав роботу як приватний, неприбутковий заклад, розрахований на 30 дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Створення та фінансування діяльності здійснювалося за кошти іноземних благодійників. У 2006 році на базі закладу створена комунальна установа «Обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження» Чернігівської обласної ради, розрахована на 245 дітей. Загалом за час існування центру реабілітаційні послуги тут отримали 45 тисяч дітей, в тому числі 1070 — цього року.

Схожі матеріали (за тегом)