|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 6:46 | 03.29.2024

Вирок учасникам кривавої банди

У Чернігові засуджено організатора та учасників злочинної групи – банди за вбивство, розбої, крадіжки, викрадення автомобілів та бандитизм.

sudvyrok21Вироком Деснянського районного суду м. Чернігова трьох мешканців Чернігова визнано винними у крадіжках, розбійному нападі та замаху на розбійний напад, бандитизмі, незаконному поводженні з вогнепальною та холодною зброєю та боєприпасами, а також  незаконному заволодінні транспортними засобами.

Крім того організатора злочинної групи - банди визнано винним  в умисному  вбивстві двох осіб. Організатору банди судом призначено покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, а її учасникам –  13 та 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
У суді прокурорами доведено, що у липні 2019 року 36 – річний раніше судимий за вбивство мешканець Чернігова організував злочинну групу, яка надалі перетворилася на банду. До складу групи він залучив двох свої знайомих, один з яких вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності.
Зловмисники викрадали автомобілі чернігівців з  автостоянок, крали з них майно громадян, вчинили розбійний напад на таксиста і заволоділи його транспортним засобом.  Крім того, 17 серпня 2019 року організатор банди, виходячи за межі плану спільних злочинних дій, щоб заволодіти автомобілем скоїв вбивство сімейної пари, яка відпочивала на березі Десни в Чернігові. Легковик йому був потрібен для розбійного нападу на домогосподарство в одному з сіл Чернігівського району.    
Після  затримання в учасників злочинної групи вилучено пістолети, автоматичну зброю, набої та гранати.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Схожі матеріали (за тегом)