|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:44 | 03.29.2024

За удар ножем - 5 років неволі

Апеляційний суд призначив покарання мешканцю Носівки за завдання тяжких тілесних ушкоджень - п’ять років позбавлення волі. Вирок набрав законної сили.

1nogporКолегією  суддів судової  палати у кримінальних справах Чернігівського апеляційного суду за скаргою прокурора скасовано вирок Носівського районного суду Чернігівської області від 10.06.2021, яким особу за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження), засуджено до позбавлення волі на строк 5 років та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком - 3 роки.
У червні 2020 року обвинувачений – уродженець м. Носівка, 1989 року народження, на грунті раптово виниклих неприязних відносин, умисно наніс потерпілому один удар ножем в живіт, чим спричинив тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя в момент заподіяння.
Прокурор, займаючи принципову позицію, довів, що місцевий суд, безпідставно застосував до обвинуваченого ст. 75 КК України та звільнив від відбуття покарання з іспитовим строком, оскільки суд не в повній мірі врахував тяжкість вчиненого злочину, обставини кримінального правопорушення, а саме нанесення обвинуваченим потерпілому без будь-яких вагомих підстав ножового поранення в життєво важливий орган, особу обвинуваченого, який посередньо характеризується та раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжкого злочину.
Враховуючи позицію прокурора щодо невідповідності призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, апеляційний суд ухвалив вирок, яким засудив обвинуваченого до реального позбавлення волі строком на  5 років.

Схожі матеріали (за тегом)