|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:00 | 04.16.2024

Судитимуть за землю у водозахисній смузі

Слідчий Новгород-Сіверського районного відділу поліції оголосив мешканцю Коропської територіальної громади підозру в незаконному використанні земельної ділянки у захисній смузі річки Десна. Кримінальне провадження скеровано до суду.

mirunyЗа ознаками кримінального правопорушення у діях громадянина слідчий поліції відкрив кримінальне провадження за частиною 2 статті 197-1 Кримінального кодексу України (самовільне зайняття земельної ділянки в охоронній зоні чи зоні з особливим режимом використання земель). В ході досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні поліція встановила, що мешканець громади від початку травня нинішнього року самовільно обробляв земельну ділянку у водозахисній зоні Десни. Цей громадянин зорав майже дві третини гектара землі та вирощував там зернові культури.
Водночас, ця самозахоплена ділянка належить до комунальної власності Коропської територіальної громади Новгород-Сіверського району Чернігівщини. Її цільове призначення — землі запасу. До того ж стосовно неї встановлено обмеження у використанні «Прибережна захисна смуга». Таким чином, громадянин порушив природоохоронний режим користування землями водного фонду та вимоги статей 60, 61 Земельного кодексу України, статей 88,89 Водного кодексу України.
28 вересня слідчий поліції оголосив фігурантові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. А вже через два дні поліцейські передали завершене кримінальне провадження з обвинувальним актом прокуророві для скерування до суду. У разі доведення вини, зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Схожі матеріали (за тегом)