|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:05 | 03.28.2024

Не сплатили 11 мільйонів податків

Викрито організовану групу фізичних осіб, які приховували підприємницьку діяльність та ухилились від сплати понад 11 мільйонів гривень податків

finzloЗа інформацією Служби безпеки України в Чернігівській області та матеріалами Державної служби фінансового моніторингу України викрито діяльність групи фізичних осіб, які отримували значні суми грошових коштів на свої рахунки в банках. Організована група  фізичних осіб приховувала підприємницьку діяльність шляхом протиправного фінансового механізму, який направлений на виведення грошових коштів у тіньовий обіг та відмивання злочинних доходів з використанням фінансових інструментів.
Фізичні особи отримували на власні рахунки значні суми коштів, офіційність походження яких не встановлено. Таким чином, дана діяльність супроводжувалась ухиленням від сплати податків, а операції пов’язані з використанням незаконно здобутих доходів направлені на легалізацію останніх.
В рамках кримінального провадження (ч. З ст. 190 та ч. 1 ст. 209 КК України) фахівцями відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Чернігівській області встановлено та задокументовано не задекларовані доходи групою фізичних осіб у розмірі понад 60 млн грн, а сума несплачених до бюджету податків становить понад 11 млн гривень.

Схожі матеріали (за тегом)