|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:23 | 03.29.2024

Без урочистостей, але повчально для всіх

У селах Щаснівка і Осовець  Бобровицької об’єднаної територіальної громади люди спорудили й облаштували гарненькі автобусні зупинки і самі їх доглядають.

  

Ні в кого не піднімається рука тут насміти, обмалювати чи вчинити інше паскудство. Для сміття є спеціальна посудина, яку періодично очищають від непотребу місцеві жителі, самі собою  призначені для цієї добровільної роботи, і відповідальні перед собою і громадою.

Зупинки спорудили жителі сіл без ніякого бюджетного чи піар-благодійного фінансування, не  затівали й урочистостей з нагоди відкриття, як ото написали у обласних ЗМІ про урочисте відкриття зупинки у селі Ушня на Меншині, з  розрізанням  червоної стрічки за участі депутата обласноїради, власника агрофірми – спонсора «грандіозної» споруди.

 

У Щаснівці і Осовці (Щаснівський старостинський округ) тримають зупинки у зразковому стані не заради чийогось піару, а показують приклад  повсякденної норми цивілізованого сільського життя, як певний реальний крок до євро стандартів, про які так любимо лементувати.

Цей приклад мав би стати наглядним  і для центру громади – Бобровиці. Порівняймо сільські зупинки із зупинками біля Бобровицького ринку,  на «Механізаторській» і на Змачинського навпроти побуткомбінату.

Як вони «впишуться» в ландшафт Бобровиці, коли  завершиться реконструкція центральної площі за великі бюджетні гроші? До порівняння закликаю і тих бобровичан та  гостей міста, які на кінець дня залишають передусім на зупинці біля ринку гори сміття, зате гордяться, що незалежні й галопом летять у Євросоюз.

 

Григорій Осовський            

Схожі матеріали (за тегом)