|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 19:30 | 03.28.2024

Успіхи сіверських спортсменів

Минулі вихідні ознаменувалися низкою перемог атлетів Чернігівщини на престижних міжнародних та всеукраїнських змаганнях, які проходили протягом тижня.

1asportoТак, з 31 липня по 1 серпня у столиці Румунії Бухаресті відбувся четвертий в нинішньому сезону етап юніорського Кубку Європи з дзюдо. Збірна України, яка вирушила на змагання у складі 28 спортсменів, завоювала 8 нагород. Спортсменка Чернігівської обласної школи вищої спортивної майстерності Наталія Чистякова здобула три блискучі перемоги  у фіналі і у підсумку здобула срібну медаль у ваговій категорії до 70 кг. Нагадаємо, що двома тижнями раніше на Кубку Європи в Празі Наталія виборола перемогу.
Минулої суботи ніжинський боксер Петро Іванов (14-0-2, 9 КО) у Німеччині вдало провів бій проти мексиканця Рафаеля Ортіза (14-5-1, 8 КО). Поєдинок завершився у 3 раунді, коли наш земляк влучним ударом у корпус мексиканця достроково завершив бій. Черговим нокаутом Петро Іванов здобув новий титул WBC International Gold у другій середній вазі.
Крім того, протягом минулого тижня, з 26 липня по 1 серпня, у Маріуполі проходив Кубок України з боксу серед чоловіків – 53-го Меморіалу Макара Мазая. За підсумками змагальних днів команда Чернігівської області посіла ІІІ загальнокомандне місце. Зокрема, Андрій Тимошенко у ваговій категорії 75 кг виборов золоту медаль у фінальному поєдинку з Пилипом Акіловим з Донецька.
У ваговій категорії 63,5 кг Денис Песоцький переміг Дмитра Черняка з Луганщини і також завоював золоту винагороду.
Данило Жасан у ваговій категорії 80 кг поступився Івану Сапуну з Києва і в підсумку здобув бронзову медаль.

Схожі матеріали (за тегом)