|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:48 | 03.29.2024

Посилене патрулювання - проти ДТП

У результаті аналізу дорожньої обстановки за 2020 рік та перше півріччя 2021 року поліцейські визначили три місця концентрації ДТП: автомобільні дороги М01 "Київ — Чернігів — Нові Яриловичі", М02 "Кіпті — Глухів — Бачівськ" та Н27 "Чернігів — Мена — Сосниця — Грем’яч".

1patrul"З 20 липня до 20 серпня на території Чернігівської області тривають профілактичні заходи під назвою "Безпечні автомобільні дороги". У цей період багато громадян їдуть на відпочинок та назад. Тому поліція Чернігівщини збільшила кількість патрульних екіпажів на найбільш аварійних ділянках доріг", — розповідає начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області Олексій Дяговець, — До речі, наприкинці 2020 року був розроблений план щодо зниження кількості ДТП на території області. Завдяки чому кількість ДТП як з травмованими, так і з загиблими знизилася на 10-15%".
Щоденно дороги області патрулюють понад 30 екіпажів патрульних. За 6  днів профілактичних заході під назвою "Безпечні дороги" вони склали 658 постанов на водіїв за порушення правил дорожнього руху, з них 59 — за керування транспортом у стані сп’яніння.
Окрема увага приділяється вантажним автомобілям, які при температурному режимі повітря більше 28°C курсують дорогами державного значення з вантажем понад 24 тонни. Поліція закликає водіїв великогабаритних машин у спекотну погоду залишатися на спеціальних майданчиках для відстою транспортних засобів.

Схожі матеріали (за тегом)