|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 20:10 | 03.28.2024

Наркотична оранжерея у погребі

Мешканець Остра у своєму погребі облаштував цілу оранжерею з системою циркуляції повітря та сталим мікрокліматом. Там чоловік вирощував коноплю.

1pidpilkonopДнями відбувся санкціонований обшук помешкання 35-річного жителя Остра, під час якого поліцейські виявили подрібнену суху рослинну масу, яка зберігалась просто у трилітрових банках, а також пристрої для куріння наркотичних речовин. Проте найцікавіша знахідка чекала на правоохоронців у погребі. Там вони виявили цілу лабораторію, де господар будинку вирощував коноплю в горщиках для квітів. Цю міні-оранжерею чоловік обладнав засобами підтримання заданої вологості повітря, контрольно-вимірювальними приладами, освітленням та системою циркуляції повітря.
За попередніми підрахунками, в разі переробки вирощеного та його реалізації за цінами «чорного ринку» власник міг би отримати щонайменше 150 тисяч гривень. Врожай, устаткування для вирощування конопель та інші речові докази поліцейські вилучили і направили на експертне дослідження.
За ознаками кримінального правопорушення в поліції відкрили провадження за статтею 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів). Наразі триває досудове розслідування. У разі, якщо його провину доведуть, то на «винахідника» чекає покарання у вигляді штрафу від 17 тисяч гривень, або обмеження волі до п’яти років.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)