|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 6:40 | 04.19.2024

Врожай коноплі сушив на горищі

Поліція Новгород-Сіверського району викрила зловмисника, що незаконно вирощував наркомісткі рослини

1konopliВ ході санкціонованого обшуку співробітники сектору поліцейської діяльності №1 (м. Семенівка) Новгород-Сіверського районного відділу поліції виявили на присадибній ділянці місцевого мешканця ділянку культивованих рослин коноплі. Напередодні до поліції надійшла інформація про те, що мешканець міста Семенівки вирощує наркотичні рослини. Відомості про це були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
У рамках кримінального провадження дізнавач та дільничні офіцери поліції провели санкціонований обшук, під час якого вилучили з присадибної ділянки зловмисника дбайливо доглянуті рослини коноплі. Також поліцейські виявили на горищі у цьому господарстві зібраний врожай конопель, розвішаних для сушіння. Ці рослини теж вилучено і направлено на експертизу.
Вирощування наркомістких рослин без відповідних дозвільних документів заборонено законодавством України. Згідно зі статтею 310 Кримінального Кодексу України, за незаконний посів або вирощування конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 8500 гривень, арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років.
Поліція Чернігівщини нагадує, що нині в області триває оперативно-профілактична операція «МАК-2021». Вона має на меті виявлення та знищення нелегальних посівів наркомістких рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

Схожі матеріали (за тегом)