|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 22:57 | 03.28.2024

Пісок вивозили з прикордоння

12 липня на ділянці відділу «Дніпровське» військовослужбовці Чернігівського прикордонного загону поблизу кордону з Білоруссю виявили дві вантажівки, якими перевозили незаконно видобутий пісок.

1ptsokprykorВодії транспортних засобів не мали жодних відповідних дозволів на проведення робіт у прикордонній смузі, а також користування надрами. Загальна вага виявленого вантажу сягає більше 40 тонн. На місце події охоронці кордону викликали співробітників Нацполіції, яким і передали два ваговози з видобутим піском та грейдер, що були виявлені на місцевості поблизу державного кордону. Відносно водіїв, громадян України, відкрито кримінальне провадження за ст. 240 ККУ «Порушення правил охорони або використання надр». Тривають слідчі дії.
Нагадуємо, що відповідно до п. 22 ст. 19 Закону України про Державну прикордонну службу Україну прикордонники самостійно або разом із спеціально уповноваженими на те органами виконавчої влади і посадовими особами у районах несення служби здійснюють контроль за збереженням природних ресурсів і підводної культурної та археологічної спадщини, додержанням правил промислової та іншої діяльності, охороною довкілля.

Схожі матеріали (за тегом)