|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 3:34 | 03.29.2024

Рекламник "наухилявся" на 3 мільйона

Рекламник "наухилявся" на 3 мільйона

Чернігівською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків у значних розмірах.

1reklamistУстановлено, що з січня 2017 року по кінець 2018 року у м. Чернігові фізична особа-підприємець, який займався наданням рекламних послуг, ухилявся від сплати податку на додану вартість та податку на доходи фізичних осіб. Це призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податкових платежів на суму понад 2,9 млн грн, що більше ніж у 3000 разів перевищує встановлений законом неоподаткований мінімум доходів громадян.
З метою забезпечення відшкодування заподіяних державі збитків прокурором заявлено цивільний позов про стягнення коштів на загальну суму   2,906 млн грн, а також накладено арешт на майно підозрюваного.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі матеріали (за тегом)