|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:23 | 03.29.2024

Військового комісара затримали на хабарі

1200 доларів хабаря за непризов на службу - таку неправомірну вигоду військовослужбовець районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки отримував через посередника у кілька етапів. Про затримання стало відомо ще на початку тижня і ми повідомляли про це раніше.

voenkom1Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції, 1200 доларів США неправомірної вигоди вимагав районний військовий комісар від місцевої мешканки. За цю суму обіцяв владнати питання щодо непризову її сина на строкову військову службу. З метою приховування протиправної діяльності фігурант залучив посередника, саме через нього отримував кошти за свої послуги. Поліцейські задокументували два факти отримання воєнкомом неправомірної вигоди по 600 доларів США. Наразі вирішується питання про повідомлення офіцеру та його спільнику про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжних заходів.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернігівська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.
За вимагання та отримання неправомірної вигоди чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Схожі матеріали (за тегом)