|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:41 | 03.28.2024

Докотилися: «Минай» - «Десна» 0:1

Після вкрай ганебної поразки від безнадійного аутсайдера чемпіонату України з футболу, слабкої команди «Минай», чернігівська «Десна» грала на виїзді зі своїм «незручним суперником» – ФК «Львів», якому знов безславно поступилася в першому колі.

123futballЗдавалося б, чернігівці мали нарешті проявити характер, довести собі та вболівальникам і всій футбольній громадськості, що затяжна криза в їхній команді минула… Втім, ще не відновився і знову пропустив гру Андрій Тотовицький, натомість у «Десні» не знайшлося справжнього, «забивного» та харизматичного лідера, який зміг би повести за собою колектив.

Ніби й старалися, намагалися щось створити в атаці, однак, відверто кажучи, нічого принципового нового і путнього не показали, не здивували, не приголомшили суперника. А ось господарям вистачило буквально одного моменту, щоб вирвати перемогу у загалом рівній грі, бо нині обидві команди грали погано, блякло і нецікаво. Правда, на 70-тій хвилині наш Олексій Гуцуляк мав реальний шанс хоча б врятувати «Десну» від провалу, але так і не зумів реалізувати пенальті. У підсумку – ще одна ганебна поразка, цього разу 0:1.

Тепер шанси чернігівців на призове місце в чемпіонаті виглядають дуже примарними. З такою грою їм на п’єдесталі пошани дійсно робити нічого. Бо не витримують конкуренції не лише з «Зорею», а навіть із «Ворсклою» та «Колосом».

У попередньому футбольному огляді я висловлював свої міркування, як можна поліпшити гру. Додам, що «Десна» надто довго «розкачується» на початку матчу і нерідко саме тоді пропускає «швидкі» голи. Натомість я вже навіть не пам’ятаю, коли чернігівці забивали на перших хвилинах зустрічі. З цією «хворобою» треба щось робити! Також команда зазвичай грає в одному темпі, що цілком влаштовує суперників. Хоча саме різка та несподівана зміна темпу неабияк сприяє успіху.

«Десна» непогано протистоїть сильним командам та «середнячкам», які здебільшого демонструють відкритий футбол, бо загалом вміє захищатися та контратакувати. Однак чернігівці просто безпорадні перед щільною обороню аутсайдерів і врешті-решт припускаються бодай однієї грубої помилки, якою тоді користуються суперники. То, може, спробувати і з такими аутсайдерами грати «другим номером», переймаючись насамперед захистом власних воріт, а не атаками? Я не жартую, оскільки зичу улюбленій команді добра…

До всього, «Десна» дуже рідко забиває зі штрафних, кутові подаються лише в розрахунку на удари головою. І майже не використовуються красиві, несподівані, потужні, ефективні, майстерні дальні удари. Це – те, що одразу впадає в очі, коли спостерігаєш за грою чернігівців… Втім, хочеться щиро сподіватися, що «Десна» хоча б у кількох вирішальних матчах, які лишилися, «вийде з берегів» та покаже футбол високого рівня!

 

Сергій КВІТНИЦЬКИЙ

Схожі матеріали (за тегом)