|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 1:20 | 03.29.2024

Банду цікавив електроінструмент

Поліцейські викрили групу осіб, які причетні до серії крадіжок будівельного обладнання та електроінструментів

Кримінальна поліція Корюківщини спільно з працівниками Управління карного розшуку поліції області за силової підтримки спецпризначенців затримали молодиків, яким інкримінують вчинення низки крадіжок з приватних домоволодінь. З липня минулого року до поліції почали надходити повідомлення про крадіжки від мешканців різних сіл колишнього Менського району (нині Корюківський).

1bandabud

Невідомі особи проникали до господарських приміщень, гаражів, сараїв та виносили звідти цінну техніку – зварювальні апарати, електродрилі, болгарки, компресори тощо, а також викрадали запаси палива (загалом понад 300 літрів). У більшості випадків злодії з легкістю проникали до господарств, адже спеціально шукали приміщення, які не замикаються, або тривалий час знаходяться без нагляду.

26 квітня в ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські викрили причетних до крадіжок – підозрюваними виявилися троє місцевих мешканців віком 17-28 років. Найстарший зловмисник неодноразово судимий за майнові злочини. Поліція встановила причетність молодиків до щонайменше п’яти подібних крадіжок. Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили частину викраденого будівельного обладнання та інструментів. Слідчі розслідують провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення), що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Слідчі дії тривають.

1bandabud2

Схожі матеріали (за тегом)