|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 6:00 | 03.19.2024

Обкрадала пам’ятники на цвинтарі

Поліція Чернігівщини встановила особу, що вчинила наругу над могилами в Коропській громаді. 50-річна жінка за невеликий проміжок часу відірвала більше сотні ритуальних предметів на місцевому кладовищі.

На початку квітня до поліції із заявою звернулася мешканка Коропської громади, яка помітила зникнення табличок з могил своїх родичів на кладовищі. На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці встановили, що з понад сотні могил та пам’ятників зникли різні ритуальні предмети – таблички, металеві розп’яття, фотографії померлих тощо.
Під час подворового  обходу поліція встановила, що до зникнення речей може бути причетна мешканка одного з сіл громади. В ході обшуку поліцейські виявили та вилучили в неї вдома частину ритуальних предметів, а також ймовірні знаряддя злочину — інструменти зі слідами фарби. Решту зниклих з кладовища речей правоохоронці знайшли закопаними у сховку, який жінка облаштувала на території села.
Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий відкрив провадження за частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою, іншим місцем поховання, а також незаконне заволодіння предметами, що знаходяться на (в) могилі, в іншому місці поховання). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до трьох років. Нині поліцейські встановлюють, з якою метою жінка викрадала ритуальні предмети з кладовища. Триває досудове розслідування.

1pamiyatn

Схожі матеріали (за тегом)