|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:42 | 03.19.2024

Нарибалив на 8 тисяч гривень

За допомогою чотирьох сіток порушник впіймав на Десні 29 кг риби, завдавши на понад 8 тис. грн збитків

1rybak12 квітня 2021 року, в період нерестової заборони, Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Національної поліції області на р. Десна, поблизу с. Воловиця Комарівської громади Ніжинського району викрито грубе порушення Правил рибальства.
Місцевий житель виловлював рибу за допомогою заборонених знарядь лову – 4 од. сіток зяберних (одностіних). В протизаконний спосіб порушник добув 29 кг риби: синець – 44 екз., плітка – 29 екз., плоскирка – 22 екз., по 3 екз.ляща і окуня та по 1 екз. щуки, судака, краснопірки і карася сріблястого. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 8 449 грн.
На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо - оперативну групу Ніжинського відділу поліції. Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Ніжинського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Рибу і заборонене знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

З 1 квітня 2021 року на території області розпочалась нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Любительське рибальство дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ у визначених місцях.

Схожі матеріали (за тегом)