|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:26 | 03.19.2024

Дубові парки для бобровичан

Члени молодіжної ради громади Бобровиці ініціювали і взялися за втілення корисної для місцевого благоустрою і довкілля справи – оновлення і озеленення парку та рекреаційної зони набережної річки Бистриці.

Як повідомив заступник голови молодіжної ради Бобровицької ОТГ Сергій Куліш, за сприяння керівництва громади попередньо розчистили територію парку від чагарників і на вивільненому просторі 5 квітня заклали майбутній дубовий парк. Разом із головою цієї ж ради Максимом Полєтавкіним, старостою Озерянського старостинського округу Сергієм Гавриленком та в присутності місцевого представника з екології добродії посадили сто саджанців дуба звичайного. Їх надав для цього проєкту небайдужий благодійник, який не ласий до піару і побажав залишатися невідомим. А місцева станція автообслуговуванняподілилася покришками для тимчасового захисту молодих саджанців щоб їх часом не пошкодили при обкошуванні трави.Дуб звичайний любить простір і три роки шукає корінням достатньої кількості води, а тоді починає рости і активно розвиватися. Того ж дня на Алеї Слави Бобровиці молоді люди посадили ще й 16 саджанців сосни.

1duby1

А 10 квітня ці ж добродії разом із родинами та іншими небайдужими бобровичанами організували суботню толоку: прибирали набережну річки Бистриці від сміття та старого листя й гілля, знесли велике трухляве аварійне дерево та посадили ще 33 саджанці дуба у зоні відпочинку біля дитячого майданчика.

1duby3

Учасники акції звертаються до молоді інших громад із закликомдолучатисядо проведення аналогічних спільних заходівз метою покращення довкілля і благоустрою у місцях свого проживання і створювати нові затишні зелені зони для нащадків. Дуже сподіваються вони й на те, що ця корисна справа дозволить відволікти дітей і молодь від інтернетизованих гаджетів і порожнього байдикування та спрямує їх енергію у позитивне русло – дієву конкретну допомогу та збереження зробленого.

1duby2

Також вони мріють започаткувати гарну традицію й закласти іменний парк біля пологового будинку. Коли рідні немовлят забиратимуть звідти своїх новонароджених, їм пропонуватимуть посадити на пам’ять про цю радісну подію своє деревце із встановленням біля нього відповідної таблички на добру згадку для прийдешніх поколінь.

Схожі матеріали (за тегом)