|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:28 | 03.19.2024

Екологічна ситуація потребує взаємодії

За результатами обльоту територіями Корюківської, Новгород-Сіверської, Семенівської, Сновської та Холминської з метою вивчення екологічної ситуації в області представники Державної екологічної інспекції області, поліції та ДСНС на чолі з головою облдержадміністрації Анною Коваленко визначили основні напрямки взаємодії у вирішенні екологічних питань.

1palii21За словами Анни Коваленко, наявні екологічні питання потребують комплексної ефективної взаємодії органів влади, контролюючих та правоохоронних органів, зокрема, в частині протидії екологічним загрозам та порушенням вимог природоохоронного законодавства. Визначено першочергові напрямки реагування з боку інспекційного складу Державної екологічної інспекції області, зокрема в проведенні профілактичної роботи по запобіганні пожежам в екосистемах і встановленими фактами притягнення винних осіб до відповідальності
Наголошено на виконанні ОТГ вимог щодо необхідності вжиття заходів до заборони випалювання стерні та залишків рослинності на землях с/г призначення, опалого листя та рослинності у населених пунктах, смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також інших підпорядкованих територіях. Також не менш важливим питанням до обговорення було питання матеріально-технічного забезпечення сучасним оснащенням працівників Державної екологічної інспекції та інших дотичних структур. Оскільки саме наявність технічних засобів (тепловізорів, квадрокоптерів, біноклів, рацій, човнів, фото та відео техніки) дозволить швидше виявляти та реагувати на порушення природоохоронного законодавства.
До відома: задля протидії екологічним загрозам та порушенням вимог природоохоронного законодавства на території Чернігівщини створено Штаб з координації роботи щодо протидії екологічним загрозам та порушенням вимог природоохоронного законодавства. До його складу входять представники облдержадміністрації, правоохоронних і контролюючих органів виконавчої влади та громадськості.
Повідомляти про порушення в екологічній сфері небайдужі громадяни можуть на «гарячу» екологічну лінію – 0-800-501-740.

Схожі матеріали (за тегом)