|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 5:11 | 03.19.2024

Купівля "даху" провалилася

Правоохоронці Чернігівщини повідомили про підозру «авторитету» за спробу дати хабара начальнику територіального відділу поліції

1xabar21Слідчі ГУНП в Чернігівській області повідомили про підозру особі, яка намагалася дати хабара начальнику Прилуцького районного відділу поліції. «Смотрящий» спланував схему нелегального видобутку нафти-сирцю та запропонував посадовцю за сприяння в злочинній діяльності по 10 000 доларів США щомісяця.
Досудове розслідування здійснює Слідче Управління ГУНП в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.
«9 квітня слідчі поліції Чернігівської області оголосили підозру за статтею 369 Кримінального кодексу України так званому «смотрящему» за Прилуцьким районом у спробі дати хабара начальнику поліції. Чоловік провів третину свого життя у місцях позбавлення волі за вбивства та розбої. Має авторитет в кримінальних колах. Контролює діяльність осіб, що розкрадають нафтопродукти з родовищ на Прилуччині. Для повноцінної протиправної діяльності йому бракувало тільки сприяння правоохоронних органів, — розповідає начальник Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області Володимир Нідзельський, — З метою невтручання в злочинну діяльність, пов’язану з розкраданням нафтопродуктів та уникнення кримінальної відповідальності, чоловік запропонував начальнику поліції району щонайменше 10 000 доларів США хабара щомісячно. Ця діяльність була задокументована поліцейськими і тепер він має постати перед судом».
Під час особистої зустрічі з начальником Прилуцького районного відділу поліції 45-річний підозрюваний запропонував посадовцю 1000 доларів (28 000 гривень) за кожну машину з краденою нафтою, яку поліцейські так би мовити «не побачать» а ні біля нелегальної врізки в нафтопровід, а ні будь де в іншому місці. За місяць «смотрящий» був готовий платити за сприяння правоохоронців щонайменше 10 000 доларів США (гривневий еквівалент близько 280 000).
Зранку 9 квітня слідчі оголосили підозру про вчинення правопорушення за статтею 369 Кримінального кодексу України — пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. За таке правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.
З огляду на озвучені керівнику поліції плани «смотрящого», Управління карного розшуку та Слідче Управління разом з Управлінням внутрішньої безпеки Нацполіції України та за силової підтримки спецпідрозділу КОРД ГУНП в Чернігівській області проводять два десятки санкціонованих обшуків у осіб, які перебувають під його впливом та можуть бути причетні до розкрадання нафти.

Схожі матеріали (за тегом)