|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 5:59 | 03.19.2024

«Десна» розгромила «Олександрію»

Після впевненої перемоги над донецьким «Олімпіком», чернігівська «Десна» грала з сильним суперником – «Олександрією».

100421Втім, у минулому сезоні чернігівці, в основному, громили цю команду й тільки раз, на фініші змагань, зазнали від неї однієї поразки, яка, правда, позбавила тоді «Десну» призового місця… А в першому колі нинішнього сезону чернігівці на виїзді зіграли з «Олександрією» внічию (2:2). Тож загалом із цим суперником нам щастить.

Так вийшло й цього разу. Хоча треба відзначити майстерну та красиву гру футболістів «Десни», які не розгубилися, пропустивши гол на 29 хвилині. Вже за кілька хвилин чернігівці сквитали рахунок. Причому вийшло це дуже оригінально! Калитвинцев заробив кутовий, а потім м’яч буквально застряв у штрафній «Олександрії» й нарешті потрапив до нашого Імерекова, котрий… стояв спиною до воріт суперника. Тож часу в нього, як слід, розвернутися та прицілитися не було. І чернігівець, не роздумуючи, просто пробив п’яткою. М’яч влетів у ворота! Шедевр! Перший тайм так і закінчився з рахунком 1:1.

А в другому кинджальні контратаки принесли успіх «Десні». Спочатку Андрій Тотовицький, прийнявши передачу, невідпорно пробив у ворота «Олександрії» під перекладину (2:1). А далі блискуче зіграв Гуцуляк, який, одержавши пас від Домбровського, метрів десять пробіг полем, винахідливо обіграв кількох захисників суперника і ефектно пробив у дальню «дев’ятку». Таке, як то кажуть, наразі не береться, тож голкіпер у такій ситуації виявився абсолютно безсилим. А завершальну крапку поставив невгамовний у цьому матчі Тотовицький, котрий, вже в доданий арбітром час, повторив шедевр Імерекова, забивши ще один красивий гол п’яткою! Неймовірна гра, яскрава, красива перемога!

Отак би «Десні» грати й надалі, і все буде у нашої команди гаразд. Бо є ж кому забивати та захищатися! Втім, потрібно навчитися долати насичений захист аутсайдерів. Адже, наприклад, та ж «Олександрія» грала у відкритий футбол, що дуже допомогло «Десні», яка вміє гостро контратакувати. Однак наступна гра буде у чернігівців з аутсайдером – «Минаєм», на його полі… А футбольні вболівальники пам’ятають, з якими потугами у першому колі наша «Десна» вирвала мінімальну перемогу у цієї непоступливої, впертої команди, яка дбала здебільшого про безпеку власних воріт. Тож є над чим поміркувати тренеру чернігівців Рябоконю, щоб атаки рідної команди не перетворилися на звичну, таку неефективну навалу. Треба діяти вигадливо і несподівано, як це у матчі з потужною «Олександрією» продемонстрували ті ж Тотовицький, Гуцуляк та Імереков. То і результат буде, і вболівальники не нудьгуватимуть. От саме такий футбол нам потрібен! 

 

Сергій Квітницький 

Схожі матеріали (за тегом)