|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:15 | 03.19.2024

"Браконьєрив" під час нересту

Чернігівським рибоохоронним патрулем на Десні викрито браконьєра із Чернігова з 15 кг незаконно добутої риби

1enkivДев’ятого квітня 2021 року, в період нерестової заборони, Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Національної поліції області на р. Десна, поблизу хутора Єньків Іванівської громади Чернігівського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

Житель м. Чернігів виловлював рибу за допомогою забороненого знаряддя лову – сітки зяберної (одностінної). В протизаконний спосіб порушник добув 15 кг риби: плітка – 55 екз., синець – 13 екз., плоскирка – 10 екз. та в’язь – 1 екз. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 6 256 грн.

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо - оперативну групу Чернігівського районного управління поліції. Нацполіцією відомості про кримінальні правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Рибу і заборонене знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідкова інформація:

З 1 квітня 2021 року на території області розпочалась нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Любительське рибальство дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ у визначених місцях.

З переліком місць, відкритих для здійснення любительського рибальства під час нересту можна ознайомитись на інтерактивній карті за посиланням.

Схожі матеріали (за тегом)