|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 5:27 | 03.19.2024

Аліменти сплатив із-за кордону

Аліментний борг на Чернігівщині довелося сплачувати із-за кордону. Так, незважаючи на відсутність неплатника в країні, державні виконавці через 50-тисячну заборгованість застосували до нього примусові заходи та змусили чоловіка розрахуватися з дитиною.

1alimsБоржник, перебував за межами країни, коли працівники Менського районного відділу державної виконавчої служби обмежили його у низці свобод, а саме: у праві виїзду за кордон, полювання, користування зброєю та керування транспортними засобами. Крім того, фахівці юстиції арештували банківські рахунки та майно неплатника, а також додали його до Єдиного реєстру боржників(https://erb.minjust.gov.ua/). До речі, у цю електронну систему потрапляють відомості про батьків, сумарний аліментний борг яких перевищує суму відповідних платежів за 4 місяці. 

«Завдяки законодавчим санкціям чоловік переглянув своє відношення до виконання батьківського обов’язку. Заборони правників все ж таки змусили неплатника повернути родині 50 тисяч гривень. Дана ситуація доводить, що від законодавчих важелів впливу не вдасться сховатися в іншому місті чи навіть країні. Єдиний вірний вихід – не ігнорувати фінансові потреби дитини, а регулярно сплачувати присуджені кошти», – зазначила Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

 

Схожі матеріали (за тегом)