|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:18 | 03.19.2024

17 років неволі за вбивство

До 17 років ув’язнення засуджено раніше судимого жителя м. Носівка за умисне вбивство знайомого та замах на вбивство матері

1graty22Чернігівською обласною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактами умисного вбивства та замаху на вбивство двох осіб (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 15  п. 1 ч. 2 ст.115 КК України).
У судовому засіданні прокурорами доведено, що 20 травня минулого року в м. Носівка у раніше неодноразово судимого 27–річного місцевого мешканця, який перебував у стані алкогольного сп’яніння після спільного розпиття спиртних напоїв разом зі своїм знайомим та матір’ю, у ході сварки виник злочинний намір, спрямований на протиправне умисне заподіяння їм смерті.
Реалізуючи злочинний умисел, підсудний спочатку бив знайомого кулаками та ногами, дерев’яною палицею, намагався задушити дротом, а потім завдав п’ять ударів ножем. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці злочину. Також постраждала матір підсудного, яку той спочатку побив до втрати свідомості, а потім намагався вбити, завдавши удару ножем в шию.
Козелецький районний суд Чернігівської області визнав підсудного винним в умисному вбивстві та замаху на вбивство двох осіб і призначив покарання у виді 15 років позбавлення волі. До призначеного покарання також було приєднано покарання у виді двох років позбавлення волі за скоєний раніше злочин, передбачений ч. 1 ст. 122 КК України. Остаточне покарання — 17 років позбавлення волі. Наразі вирок суду не набув законної сили.

Схожі матеріали (за тегом)