|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:56 | 04.19.2024

Привіт, дистанційка!

З 29 березня в Чернігові почали діяти додаткові карантинні заходи. На двотижневе дистанційне навчання відправили учнів 5-11 класів та студентів деяких навчальних закладів. Поки що обмеження діятимуть до 11 квітня. Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні чернігівської міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

1adystaІз понеділка 29 березня в онлайн-форматі навчатимуться лише учні 5-11 класів, молодші ж школярі та вихованці дитячих садочків продовжать навчання у звичайному режимі. Також про переведення студентів на двотижневий дистанційний режим навчання оголосили Чернігівський політехнічний університет та Чернігівський педагогічний колегіум. Адже значна кількість студентів нині хворіє.

Окрім введення дистанційного навчання, комісія на два тижні заборонила приймати відвідувачів у закладах розважальної діяльності, проведення масових культурних та релігійних, спортивних заходів, окрім офіційних спортивних, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України та матчів командних видів спорту без глядачів. Заклади харчування не можуть працювати з 22.00 до 7.00 наступного дня, виняток – адресна доставка їжі. У транспорті не повинно бути більше пасажирів, ніж сидячих місць у ньому.

Таке рішення було вимушеним, адже щоденно кількість хворих зростає. Наразі у лікарнях Чернігова, які надають допомогу хворим на коронавірус, розгорнуто 430 ліжко-місць і поки що проблем з ними немає. Проте є складнощі з медперсоналом, який потребує вихідних і теж хворіє. За прогнозами, найближчим часом може виникнути перевантаження медичної системи. Саме це і стало основним фактором при прийнятті рішення щодо обмежувальних заходів.

Проте не встигло місто запровадити додаткові обмеження, як вся Чернігівська область потрапила до «червоної» карантинної зони. Відтак, окрім обмежень, які ввела міська рада, по всій області цілий тиждень діятимуть ще й обмеження «червоної» зони.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)