|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:08 | 03.28.2024

З юристки - у майстриню манікюру

У наш час індустрія краси бурхливо розвивається. Постійно з’являються нові послуги, технології, методики, засоби, матеріали. Майстрів у цій сфері – хоч греблю гати, але не всі вони – компетентні фахівці.

1amanikurКваліфіковані послуги своїм клієнтам пропонує колишня безробітна, а нині - майстер манікюру та педикюру з Чернігова Наталія Шкира. Здобути затребувану на ринку праці професію жінці допомогла служба зайнятості.

«У мене юридична освіта. Понад 10 років я працювала юристом господарського права. Після народження дитини вирішила кардинально змінити життя і більше часу приділяти сім’ї, - говорить Наталія. – Захопилася манікюром, а потім виникла думка перетворити хобі на роботу. Я закінчила курси манікюру і почала потроху працювати. Проте з часом зрозуміла, манікюр – це добре, але потрібно вміти професійно робити ще й педикюр, щоб пропонувати своїм клієнтам не окремі послуги, а весь комплекс».

Торік жінка звернулася до Чернігівського міського центру зайнятості, відверто поділилася своїми мріями з кар’єрним радником, і їй запропонували професійне навчання. Безробітну було направлено до Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості здобувати професію педикюрника. Наполегливо й старанно вивчала вона омріяний фах.

«Я думала, що знаю майже все, а виявилося – не так. Довелося вчитися заново і багато чому, - розповідає Наталія. – Дуже сподобались умови навчання і проживання, а професіоналізм викладачів просто вразив».

Тепер своєю майстерністю, прекрасними теоретичними знання та практичними навичками, відмінним володінням сучасними технологіями колишня безробітна радує своїх клієнтів. Після успішного тримісячного навчання Наталія торік відкрила власну справу, переобладнавши одну з кімнат в своїй квартирі на робочий кабінет та придбавши потрібне обладнання.

За її словами, манікюр та педикюр – це не просто фарбування нігтів, а професійний догляд за руками і ногами. Наприклад, за допомогою педикюру Наталія позбавляє своїх клієнтів таких проблем, як мозолі, натоптиші, сухість, тріщини та загрубіння шкіри, деформації та вростання нігтьових пластин. Також це ефективна профілактика грибкових захворювань та надмірної пітливості. Особливо важливий педикюр для літніх людей, бо йдеться, насамперед, не про красу ніжок, а можливість безболісно пересуватися, позбутися від зрослих кістяних нігтів, професійно видалити мозолі без ризику зараження.

Своїм клієнтам Наталія пропонує не лише косметичний манікюр та педикюр, а й медичний, який допомагає позбутися деяких захворювань нігтів та шкіри, рекомендації по догляду за руками та ногами, і спа-процедури. «В парафінотерапію мої клієнти «закохуються» з першого разу, - говорить жінка. – Варто насолодитися приємними відчуттями від процедури і потім побачити приголомшливий результат – ніжну, зволожену та оксамитову шкіру, і Ви також станете шанувальником парафінотерапії». Рекомендує майстриня робити й масаж, особливо ніг. За її словами, він сприяє поліпшенню кровообігу, допомагає зняти напруження в м’язах і позбавити болю. Каже, що серед її клієнтів, звісно, більшість жінок, але користуються послугами й чоловіки. Роблять вони переважно педикюр.

Не менш важлива, ніж якість та комфорт, безпека в нейл-індустрії, - наголошує Наталія. Нестерильні інструменти можуть призвести до зараження грибковою та іншими інфекціями. Тому вона радить звертати увагу на чистоту робочого місця майстра і не соромитися ставити питання про умови обробки, стерилізації і зберігання інструментів. 

«Тепер я точно знаю, що змінювати життя не страшно, - каже майстриня. - Тож раджу всім завжди слухати своє серце і поклик душі та наполегливо йти до мети. Тоді мрії обов’язково стануть реальністю».

 

Валентина Федусь

Схожі матеріали (за тегом)