|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:53 | 03.28.2024

Обох судитимуть за канабіс

Обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника однієї з виправних установ області скеровано до суду, також перед судом за збут особливо небезпечного наркотичного засобу постане поліцейський.

kannabisПрокурорами Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 15, ст. 307 КК України колишньому співробітнику однієї з державних установ виконання покарань області. Встановлено, що 21-річний, вже колишній молодший інспектор відділу режиму і охорони державної установи, являючись працівником правоохоронного органу, незаконно придбав та зберігав з метою збуту особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс. Однак, завершити намір не зміг, оскільки при спробі пронесення наркотичного засобу на територію установи був затриманий.
За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, завершено досудове розслідування та скеровано до суду   обвинувальний акт щодо колишнього поліцейського. Встановлено, що 29-річний, вже колишній працівник одного з райвідділів поліції області з метою власної наживи, незаконно придбавав, перевозив, зберігав з метою збуту, а також збував мешканцям області особливо   небезпечний наркотичний засіб – канабіс. Протиправний «бізнес» закінчився із його затриманням наприкінці січня поточного року. Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Схожі матеріали (за тегом)