|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 3:46 | 03.29.2024

Підозра - за видобуток нафти

Двом мешканцям Прилуцького району, які займалися незаконним видобутком нафти, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Бахмацької місцевої прокуратури слідчими Ніжинського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області повідомлено про підозру двом жителям Прилуцького району у незаконному видобутку копалин загальнодержавного значення (нафти) за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що у грудні 2019 року мешканці Прилуцького району 1958 та 1954 років народження за попередньою змовою, маючи намір на незаконний видобуток корисних копалин, без відповідного дозволу на проведення таких робіт, в селі Варварівка Бахмацького району встановили фланці та кран на недіючу нафтову свердловину. Надалі їм вдалося в незаконний спосіб видобути 23,4 м куб. нафти.

Під час перекачування нафти з резервуара до бочок по 1058 літрів кожна, встановлених у їх мікроавтобусі, зловмисників було викрито працівниками поліції.

Відповідно до розрахунків Державної екологічної інспекції у Чернігівській області розмір збитків від порушення законодавства про використання і охорону надр під час незаконного видобутку нафти в Бахмацькому районі становить понад 1 мільйон 240 тисяч гривень.

Слідство за вказаним фактом триває. Санкція інкримінованої статті передбачає штраф, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

1anafta

Схожі матеріали (за тегом)