|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:05 | 04.16.2024

За замах на вбивство - 7 років

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 18 січня 2021 року залишено без змін вирок Новозаводського районного суду м. Чернігова, яким 23-річного мешканця м. Прилуки засуджено за замах на вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України) до 7 років позбавлення волі.

21knifeВстановлено, що у лютому 2018 року засуджений, в ході конфлікту зі знайомим, умисно наніс йому 2 удари ножем в життєво важливі органи - грудну клітку та шию, заподіявши тяжкі тілесні ушкодження.
Однак завдяки тому, що потерпілий був одягнутий в зимову куртку, що значно зменшило проникаючу силу ножових ударів, та своєчасне надання необхідної медичної допомоги, він залишився живим.
Як в суді першої інстанції, так і в апеляційному суді, сторона захисту наполягала на тому, що обвинувачений не мав умислу на заподіяння смерті потерпілому, а відтак просили суд кваліфікувати його дії за менш тяжкою статтею КК України (ч. 1 ст. 121 КК України - умисне тяжке тілесне ушкодження ) та пом’якшити міру покарання до 5 років позбавлення волі.
Проте, заслухавши позицію прокурора, який наполягав на законності вироку суду першої інстанції, вказував на вчинення обвинуваченим злочину у стані алкогольного сп’яніння, апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги сторони захисту, визнавши її доводи необгрунтованими.
Вирок набрав законної сили. До направлення в установу виконання покарань засуджений перебуватиме під вартою.

Схожі матеріали (за тегом)